Food

5x smoothie recepten

27 maart 2014
Smoothie

Mijn blender maakt overuren door alle smoothies die ik maak. Heerlijk vind ik het! Van fruit tot groente smoothies, ik probeer zoveel mogelijk te variëren. In dit artikel vind je 5 van mijn favorieten!

Ik gebruik altijd een aantal basisingrediënten: verse sinaasappelsap, (soja) melk met amandelsmaak en/of (kokos)water. En natuurlijk heb je een blender nodig 🙂 Daarna ga ik los met m’n (diepvries)fruit. Sinds kort maak ik ook groene smoothies met onder andere spinazie, andijvie of boerenkool. Het is even wennen, maar met fruit als toevoeging is het best lekker!

Laten we met de meest fruitige beginnen:
Schermafbeelding 2014-03-25 om 20.32.24In deze smoothie zitten druiven, wortels, bleekselderij, kokoswater en diepvries (zomer)fruit.

Schermafbeelding 2014-03-25 om 20.32.07Deze smoothie bevat wortels, komkommer, ananas, appel, citroen en verse sinaasappelsap.

foto 3-2Een smoothie met granola parfait als lunch, love it! Deze is ook heel simpel: verse sinaasappelsap, banaan en halve avocado. In de blender en klaar!

Dan nu de groene smoothies:
foto 1-3In deze groene smoothie gebruik ik ook weer verse sinaasappel als basis, vervolgens verse spinazie, een banaan en een kiwi.

unnamedDeze smoothie bevat andijvie, banaan, komkommer, verse grapefruitsap.

Soms voeg ik ook nog gebroken lijnzaad toe. Tarwegras vond ik geen succes, heel overheersend; tips zijn welkom! Wat is jouw favoriete smoothie?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply