Running

Aanloop naar de Halve Marathon van Egmond

31 oktober 2014
Halve marathon Egmond

Ok, I did it! Nou ja. Sort of. Ik ben er nog niet, maar het begin is er. Ik heb me ingeschreven voor de halve marathon van Egmond op 11 januari! Toen ik zo’n 2 jaar geleden begon met bootcampen had ik een aantal doelen: meedoen aan de We Own The Night 10km van Nike en de Dam tot Damloop. Die doelen zijn inmiddels bereikt. Tijd voor een nieuw doel!

Inschrijving

 

Afgelopen januari was ik in Egmond om daar de renners van de halve marathon aan te moedigen. Zelf was ik toen al fanatiek aan het rennen. Toen ik daar stond dacht ik: dit moet ik volgend jaar écht doen! En over een paar maanden is het al zover… Ik moet nu weer gaan starten met duurlopen. Maar ik heb in ieder geval weer een stok achter de deur, dat helpt me onwijs.

Support

Het mooie aan zo’n grote run vind ik altijd de support; niet alleen van vrienden en familie, maar ook van alle andere mensen die je staan aan te moedigen langs de kant. Vond ik vorig jaar ook erg leuk om te doen. Ik hoor mezelf nog roepen: “Kom op Kees!! Je kunt ‘t, doorrennen!!”. Ik kende hele Kees niet, maar dat boeide niet. Kees kreeg weer een glimlach op z’n gezicht en het leek wel alsof ‘ie wat harder ging rennen.

Support

Prepare yourself!

Die duinen en het stuk over het strand… Ja, dat gaat vast wel zwaar worden. Ik kies ook meteen weer een van de zwaardere halve marathons uit. Maar hey, uitdaging toch?! Oja en dan die kou. Ook wel een dingetje. Maar daar kan ik me op kleden! Nee, als het zou regenen, dat zou ik wel echt naar vinden.

Tijdens de Dam tot Damloop merkte ik dat ik van tevoren meer had moeten eten. Ik zat rond de 14km best wel stuk, miste rond dat punt echt energie. Daar ga ik met de halve marathon wel rekening mee houden; toch even dat banaantje meepakken onderweg. Mmh, en dan de alcohol. Zou een week zonder drank voor de run genoeg zijn? Of moet ik dat al eerder afschaffen? Daar ga ik nog wel even goed over nadenken en aan andere mensen vragen die zo’n halve marathon al eerder hebben gelopen. En dan die dag voor de run lekker koolhydraten stapelen! Kan ik nu al naar uit kijken.

Waar ik nog meer naar uit kijk is de de gezelligheid en de drankjes na afloop. Zouden ze gluhwein hebben? Dat wordt vast rollend naar huis :’) Oja en shoppen! Wil er natuurlijk wel een beetje leuk bij lopen. De Nike winter “Flash Pack” collectie gaat een aanslag worden op m’n bankrekening. Wintercollectie en een run in januari… ik zie een verband (lees: mooi excuus!).

Tijd?

Boeit me niet zo, als ik ‘m maar uitloop. Ok, stiekem wil ik ‘m wel rond de 2 uur uitlopen, moet te doen zijn, toch? We’ll see!

Liefs, Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply