Running

Review: Polar M400

21 januari 2015
PolarM400

De Polar M400 is een alleskunner. En ik mocht ‘m testen! In deze review lees je mijn ervaring en licht ik de functionaliteiten van dit sporthorloge toe. Dit sporthorloge is bedoeld voor urban en trailrunners die een sportief design verwachten en op zoek zijn naar een horloge met geavanceerde GPS- en trainingsfuncties.

Unboxing!

Altijd een leuk moment: unboxing! De verpakking gaat makkelijk open en alle onderdelen zijn netjes ingepakt en nodigen uit om meteen aan de slag te gaan. Ik test het horloge mét hartslagmeter (Polar H7 hartslagsensor). Verder vind ik een beknopte, maar zeer overzichtelijke gebruiksaanwijzing, USB kabel en het horloge zelf natuurlijk.

Polar M400

Ik kon meteen aan de slag en maakte een account via de Polar Flow webservice aan. Ook downloadde ik meteen de Polar Flow app voor m’n iPhone. Heb daarna het horloge iets meer opgeladen, hartslagband omgedaan en meteen mee naar buiten genomen. Het GPS signaal pikte ‘ie vrij snel op en vond ik nauwkeurig.

Polar M400

Belangrijkste functies

De Polar M400 biedt vele unieke functies om je te helpen beter te trainen. Hierbij de belangrijkste functies op een rij:

  • Geïntegreerde GPS
  • Trainingsbegeleiding
  • Schatting eindtijd
  • Trainingseffect
  • Running index
  • Beste persoonlijke acitiveit
  • Dagelijkse activiteit

24/7 activiteitsmeting

Dankzij de 24/7 activiteitsmeting registreert het horloge continu, 24 uur per dag en 7 dagen per week, je dagelijkse activiteit op verschillende intensiteitsniveaus. Hij houdt bij hoe lang je rust en zit en meet je dagelijkse activiteiten op lage, normale en hoge intensiteiten. Hij meet ook dagelijks je calorieverbruik en het aantal stappen. Erg tof om daar eens inzicht in te krijgen. Je verbaast je echt over hoeveel of juist hoe weinig je op sommige dagen beweegt.

Motivator

Mijn eindoordeel over dit horloge is erg positief; je kunt er zoveel mee! Doordat je doelen in kunt stellen en dankzij de gedetailleerde info en resultaten die je ontvangt, blijf je gemotiveerd om je doelen sneller te behalen en beter te worden. Ook leuk dat je je resultaten met vrienden kunt delen. Direct na je sessie ontvang je motiverende feedback over je activiteit en beloont je telkens als je resultaat behaalt op bijvoorbeeld snelheid, afstand of calorieën.

Het horloge met hartslagband kost € 199,95 (zonder band € 159,99, maar met band is echt aanrader!) en is verkrijgbaar in het zwart of wit.

 

Liefs, Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply