Food

Review: Havermoutje

1 april 2015
Havermoutje

Havermout saai? Echt niet! Inmiddels weet iedereen wel hoe voedzaam havermout is en hoe makkelijk het te maken is. Maar wat kun je er allemaal mee? Pascalle Bonnier en Mathijs Kok eten het elke dag en het verveelt ze niet. Ze hebben er zelfs een boek over geschreven: ‘Havermoutje’, met maar liefst 70 recepten! Klaar voor heel wat havermout inspiratie?

Van pasta tot pannenkoek

Pascalle en Mathijs hebben dit boek vooral geschreven zodat iedereen lekker kan experimenteren. De recepten liggen niet vast; wees creatief! Favoriete recepten van de auteurs zelf zijn havermout met stoofpeertjes, pizzabodem, havermoutburger en de cappuccino shot. Dat laatste recept moest ik echt proberen!

Havermout cappucciono

Koffie en havermout; lekker begin van de dag! Wat je nodig hebt voor de kickstarter:

  • 25g havermout
  • 100 ml amandelmelk en 50 ml sojamelk (bijvoorbeeld van Alpro Soya)
  • beetje kaneel
  • 1 theelepel honing of agavesiroop
  • 1 kopje espresso
  • cacaonibs

en zo maak je het:

Meng de amandelmelk en havermout met elkaar in een pannetje en breng het aan de kook, vergeet niet regelmatig even te roeren. Ondertussen schuim je je sojamelk op. Giet je havermoutmengsel in een groot glas en schenk de opgeschuimde melk er over en schenk vervolgens je espresso erbij. Voeg als laatste nog wat kaneel en cacaonibs toe. Klaar ben je!

Cappuccino

Havermoutje in 15 seconden

Achterin het boek vind je een visuele index. Hier vind je alle recepten overzichtelijk weergegeven terug. Sowieso is het hele boek voorzien van hele mooie foto’s. Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren met havermout! Ik haal er regelmatig recepten uit om uit te proberen.

Havermoutje is een erg leuk en inspirerend boek en is te koop voor € 19,99 via Bol.com. Voor meer havermout inspiratie kun je de auteurs via Instagram volgen.

Liefs,
Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply