Running

Raceverslag: Nike We Run Amsterdam 2015

18 mei 2015
Nike Womens Run

Wat is het toch een superleuke run: de Nike Women’s 10KM Amsterdam. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Samen met ruim 6000 andere meiden door de straten van Amsterdam rennen. Het is dan ook mijn favoriete run van het jaar. En wat ging ‘ie lekker!

Race ready

Rond 19:30 uur loop ik samen met collegaatje Jetske het olympisch stadion binnen. Er staat nog een enorme rij van meiden die op laatste moment nog even hun racepack moesten ophalen. Was blij dat ik ‘m paar dagen van tevoren al had opgehaald bij Run2Day. Op naar de lockers, spullen dumpen en klaarmaken voor de warming up. The Flexican draait lekker en de sfeer begint er bij iedereen al lekker in te zitten. Vind het zo’n tof gezicht om iedereen in hetzelfde shirtje in het stadion te zien. Ik heb heel wat kippenvel op armen en benen voorbij zien komen. Maar wat hadden we mazzel met het weer!

20150516-2158

Nog ‘snel’ even naar de wc en dan is het rond 20:00 uur eindelijk zover en mag iedereen per startvak naar buiten om zich klaar te maken voor de start. Dit jaar start ik in startvak twee. Iedereen heeft er zin in, Nike app en sportwatches in de aanslag en klaar om te gaan! Manuel Broekman telt af. 3,2,1. Go, go go!

20150516-2605

We run Amsterdam

We gaan lekker van start, eerste halve kilometer is het behoorlijk krap en is het echt naar gaatjes zoeken om in te halen. Al snel komt het eerste kilometer punt al in zicht en kan ik eindelijk versnellen. Zo leuk hoe iedereen langs de kant staat aan te moedigen, dat geeft echt een extra boost. Ik maak een kleine misstap als ik wil versnellen in een binnenbocht. Ok, focus Lin!! In het Vondelpark wordt het weer iets krapper en hou ik veel links aan en kan ik inhalen waar mogelijk. Hij gaat lekker zo. Al snel komen we bij het Rijksmuseum en kom ik David tegen die snel even voor me uit rent en een paar foto’s maakt.

In het centrum is het ook gezellig aan de kant zie ik; mensen met bier, wijn en sigaretje die een mooi uitzicht hebben op al die rennende en zwetende meiden. Wietlucht hier en daar. Ja, je kan ’t duidelijk merken; we sure do run in Amsterdam!

Streeftijd

De hele race gaat voor m’n gevoel zo snel! Ik ben opeens alweer in het Vondelpark, op de weg terug naar het stadion. M’n nike running app zegt me dat ik 43 minuten aan het rennen. Inmiddels ben ik bij het 8 km punt en denk ik: als ik ‘m zo volhoud dan ren ik ‘m onder de 55 minuten. En dat is wel m’n streeftijd. Zeker na de Groene van Amsterdam run van vorige week die ik in 59 minuten rende en daar niet heel blij mee was. Goed, 55 minuten dus. Ja, dat gaan we wel halen!

Eindsprint

Ik ben een ongeduldige renner. Hoe vaak ik niet denk: “ben ik niet al bij het volgende KM punt? Duurt lang…”. En dan is daar die laatste kilometer. Ok, come on! Stadion is in zicht. Kan de ingang al zien, zie mezelf al finishen. Damn, we zijn er nog niet. Oh, hallo scherpe bocht. Versnellen nu! Dan ren ik het stadion binnen en pak ik de buitenbocht. Heerlijk hoe die pacers je opzwepen. Krijg er kippenvel van. Ik trek nog een korte eindsprint en ik finish. Ik check meteen m’n tijd. 53 minuten. Oh yes: PR!!!!

NIKE PR

Collegaatje Jetske is net voor mij gefinisht en we geven elkaar een high five (ik denk wel een keer of zes, ja we waren blij). Snel omkleden en met een drankje in de hand moedigen we aan de finish andere meiden aan.

20150516-2895

Trots en voldaan naar huis. Na een lekkere douche zie ik op Instagram nog meer blije finishers. Mooi om te zien. Kan niet wachten tot volgend jaar!

Liefs, Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply