Running

Review: Fitbit Charge

22 september 2015
Fitbit Charge

Door m’n afwisselende baan waarbij ik zowel thuis, op kantoor of op locatie werk wisselt de hoeveelheid beweging per dag bij mij best wel. Ik ben zo’n persoon dat op trein en metrostations (bijna) altijd de trap neemt in plaats van de roltrap. En het liefst met twee treden tegelijk. Maar hoeveel beweeg ik nu precies per dag? Ik mocht de Fitbit Charge testen en was blij verrast met het eindresultaat!

Unboxing!

In de doos zit uiteraard de Charge zelf. Verder vind je nog de USB kabel om ‘m op te laden en de draadloze sync dongle om met je laptop te connecten. Handig is om de app te installeren zodat je alle data meteen kunt syncen en op je smartphone kunt bijhouden. Verder maak je een account aan, vul je wat gegevens van jezelf in en daarna kun je meteen aan de slag.

Fitbit Charge

Get moving!

Heb de Charge een week om gehad, bijna 24/7 (alleen met douchen afgedaan, hoewel het wel had gekund want hij is waterdicht tot 1 ATM). Je leest alle resultaten af op het OLED display. Eindelijk kon ik eens zien hoeveel treden ik nu precies op en neer ben gerend als ik op weg was naar kantoor en andere afspraken. Ik kreeg een goed inzicht in mijn dagelijkse beweging en hoeveel calorieën ik verband tijdens een specifieke periode (tijdens m’n hardlooprondje of uurtje fitness in sportschool). Je krijgt er echt lol in als je de resultaten bekijkt. Je gaat er bijna nog meer van bewegen en dat is echt een goede motivator!

’s Ochtends werd ik door de Charge gewekt wanneer ‘ie zachtjes begon te trillen om m’n pols. Hij houdt je slaapcyclus bij. Zo kun je zien hoe lang en hoe diep (of juist hoe licht) je hebt geslapen. Verder komen ook inkomende telefoontjes via je telefoon binnen op de Charge.

Fitbit Charge

De batterij is verbeterd en dat is te merken. Hij gaat zo’n 5 dagen mee met een keer opladen. Toch heb ik me een paar keer afgevraagd hoe accuraat de Charge was. Zo kreeg ik twee keer de melding dat ik m’n doel van 10.000 stappen had behaald, terwijl ik die dag thuis werkte en voor m’n gevoel niet zoveel had bewogen die dag. Je kunt de Charge best makkelijk voor de gek houden; als je veel met je arm beweegt als je aan het praten bent bijvoorbeeld. Hij zal dit zien als een ‘echte beweging’, terwijl je misschien wel gewoon zit. Maar ik denk dat bijna alle trackers daar ‘moeite’ mee hebben en dat het een punt van verbetering blijft.

En?

Dankzij de Charge krijg je echt een goed beeld van de dagelijkse beweging en kun je de dagen goed met elkaar vergelijken. Het werkt ook echt motiverend; ik wilde namelijk steeds m’n doel van aantal stappen verbeteren per dag. De ene keer gaat dat wat makkelijker dan de andere dag. Ik ben me in ieder geval bewuster geworden van mijn slaapcyclus en hoeveel ik op een dag beweeg. Leuke extra functie is ook dat je je statistieken aan vrienden kunt doorsturen en elkaar kunt uitdagen. Zeker een fijne tracker om je dagelijkse activiteiten bij te houden! Je koopt ‘m voor zo’n € 99. Mocht je wat tientjes extra over hebben voor een tracker mét hartslagfunctie, dan zou ik gaan voor de Charge HR. Die gaat net even wat verder dan de standaard stappenteller.

 

 

Liefs, Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply