Running

Adidas lanceert Futurecraft: 3D geprinte schoen

14 oktober 2015
Adidas Futurecraft

Adidas heeft deze week een nieuw concept gelanceerd: een 3D-geprinte, gepersonaliseerde schoen, genaamd Futurecraft. De 3D-geprinte middenzool wordt door middel van een voetscan volledig op maat gemaakt voor iedere hardloper.

Het nieuwe concept is onderdeel van Adidas’ ‘Futurecraft series’, een toekomstgericht initiatief waarbij open source samenwerkingen en vakmanschap centraal staan. Het prototype is gemaakt in samenwerking met Materialise, een Belgische specialist in 3D-printen.

Statement

Adidas biedt met Futurecraft 3D unieke mogelijkheden voor schoenenwinkels, omdat elke klant meteen on-the-spot zijn eigen unieke schoen kan laten maken. Het merk laat weten het project vooral te zien als een ‘statement of intent’: het laat zien welke kant het merk op wil met zijn innovaties.

Adidas Futurecraft

Prototype

‘Futurecraft is onze zandbak,’ zegt Paul Gaudio, creative director van Adidas. ‘We dagen er onszelf mee uit om elke dag de grenzen van ons ambacht op te zoeken.’ Hij zegt dat Adidas het ambacht van handgemaakte schoenen wil samenbrengen met nieuwe fabricagetechnieken. Ook laat het merk weten dat Futurecraft over een halfjaar zal uitmonden in nieuwe ‘baanbrekende design-innovaties’.

We moeten dus nog wel even wachten tot het zover is, want de Futurcraft zool die nu gelanceerd is, is nog een prototype.

 

Liefs, Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply