Running

Review: TomTom Spark Cardio + Music

22 december 2015
TomTom Spark

Eerder deze maand was ik op het kantoor van Runner’s World voor de introductie van de TomTom Spark Cardio + Music: het allernieuwste sporthorloge met ingebouwde musicplayer én activitytracker. Ik heb ‘m voor jullie getest!

Muziek om je pols

Na een warm welkom en presentatie kreeg ik de TomTom Spark Cardio + Music; de meest uitgebreide versie die TomTom op de markt brengt. Het GPS-fitnesshorloge met ingebouwde hartslagmeter heeft ook nog eens ruimte 3gb aan muziek (opslag voor zo’n 500 nummers). Er zit al standaard een afspeellijst van Ministry of Sound op het horloge. Ik kreeg er ook een bluetooth headset bij: lekker draadloos muziek luisteren!

Wat kun je er allemaal mee?

Veel!! Het is echt een multi-sporthorloge. Dus of je nu aan het zwemmen, hardlopen, of in de sportschool bezig bent; dit horloge houdt je activiteit bij. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter wordt ook je hartslag gemeten. Na je work-out krijg je audio feedback en kun je alle info teruglezen op het horloge, of sync je ‘m thuis meteen op je laptop of via de app. Leuk detail: binnenkort zijn er verwisselbare bandjes verkrijgbaar zodat je deze kunt matchen met je outfit.

TomTom Spark

Belangrijkste functies

  • 3GB opslag: genoeg ruimte voor zo’n 500 nummers
  • Ingebouwde hartslagmeter (en hartslag training zones)
  • 24/7 Activity Tracking (slaap, hoeveel stappen/beweging, calorieverbranding)
  • Multisport modus voor de sporten: harloop-, fiets-, zwem-,fitness- en loopbandmodus
  • GPS Tracking
  • Audio Performance Feedback
  • Draadloos syncen
  • Tot 50m waterproof
  • Indoor Training Modus
  • Race Mode & Interval Training

Time to run!

Thuis ben ik meteen aan de slag gegaan en de software op m’n laptop geïnstalleerd, de bijbehorende app gedownload en het horloge en de hoofdtelefoon opgeladen. Na wat instellingen en wat muziek te hebben toegevoegd was ik ready to go. Eerste indruk is dat ‘ie heel makkelijk in gebruik is. Net onder het horloge zie je een vierkantje dat je aan elke kant kunt indrukken, waarna je ‘m even voelt trillen (kun je ook uitzetten) en kom je in verschillende menu’s terecht: instellingen, overzicht van je activiteit en de MultiSport modus.

TomTom Spark

Het horloge gaat makkelijk om en blijft goed zitten door de kleine nopjes. Fijn ook dat het bandje vrijwel egaal is en dus niet achter je kleding blijft hangen. Eenmaal buiten heeft het horloge even de tijd nodig om het GPS signaal goed op te pikken. Ondertussen doe ik m’n warming up en hoor en zie ik dat het horloge er klaar voor is. Mooi, ik ook! Muziek aan en gaan.

Tijdens het rennen stoort m’n headset een beetje. Niet heel erg en lang, maar toch, het stoort letterlijk en figuurlijk een beetje. Na een rondje van 6km stop ik de work-out op het horloge (super easy, twee keer klikken op links en klaar). Een paar dagen later ren ik weer een rondje en stoort m’n headset niet meer, gelukkig. Vind de draadloze headset echt ideaal, geen gedoe meer met een telefoon op je arm. De headset synct trouwens ook snel en makkelijk met het horloge.

Nadelen?

Ik vind het persoonlijk erg jammer dat ‘ie niet compatible is met Spotify. Je kunt nummers toevoegen via iTunes of Windows Media Player. Je ontvangt nu nog geen notificaties van je telefoon op je horloge, maar dat schijnt na een software-update binnenkort wel mogelijk te zijn.

En?

Ik vind het een top ding! Hij ziet er mooi uit, is makkelijk in gebruik, heeft een multisport modus en een fijne activity tracker. Deze meest uitgebreide versie kost € 249. Als je nog geen bluetooth headset hebt, kun je eens kijken naar de Jabra Sport-Rox of Plantronics BlackBeat FIT hoofdtelefoons.

 

Liefs, Lindy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply