Food

Burger(lijk)

2 april 2016
IMG_7368

Deze burger… Wat was ‘ie lekker! Of, wat waren ze lekker! Simple but significant. Zelfgemaakt. Moeilijk? Nope, kijk maar!

Wat heb je nodig?

  • Rundergehakt (meteen uit de koelkast gebruiken, des te sappiger het vlees blijft)
  • Peper en zout (niet gierig zijn, lekker veel peper gebruiken!!)
  • Cheddar cheese
  • Sla, tomaat en komkommer
  • Rode ui (in ring)
  • Hamburger broodjes
  • Hipster plankje
  • Prikkertjes (anders hou je de boel nooit bij elkaar)
  • Bier!! (IJwit bijvoorbeeld)
  • Servetjes (geloof me, it’s gonna be messy)

En dan?

  • Vlees samen met peper en zout mengen, balletjes van draaien en plat maken
  • Beetje olijfolie in de pan, daarna je hamburgers erin. Regelmatig keren. In zo’n 15 minuten bakken.
  • Ondertussen je sla, tomaat, komkommer en ui snijden
  • Broodjes doormidden snijden en in laatste 2 minuten even grillen
  • In laatste minuut (na laatste keer keren) plak cheddar cheese op je burger leggen
  • Burger opbouwen: sla op broodje, burger, tomaat, ui, komkommer en bovenkant broodje erop
  • Prikker erin, bier uit de koelkast halen en eten maar!

Enjoy! Liefs, Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply