Running

Raceverslag: Hilversum City Run [10km]

18 april 2016
IMG_7520

Sunday raceday! Afgelopen zondag stond er een 10km run op de planning. De Hilversum City Run. De start was om 15:00 uur dus kon ik lekker nog even uitslapen. Dat was wel fijn na een paar G&T’s die avond ervoor. Ik hoor nog steeds stemmetje in m’n hoofd: “dit is je laatste drankje Lin, morgen knallen!”. Trainer Bart had namelijk bedacht dat ik voor een PR moest gaan. 10km in 50 minuten. Pace op 5″ houden dus. Damn. Hoe dan. 

Rond 13:00 uur was ik zondag al bij vriendin Annika. Zij zou de 5km rennen. Samen zouden we richting de start gaan en na de run lekker biertjes drinken! Goed vooruitzicht 🙂 Het was echt raar weer, dan weer zon, dan weer regen. Geen peil op te trekken. Maar wel veel zuurstof in de lucht. Ik vond het fijn, niet te warm. Prima eigenlijk.

Nadat ik Annika en dikke high five had gegeven voor haar start van de 5km run, begaf ik mezelf ook naar de start. Nog even snel de dixie in, plassen en daarna een warming up. Heb lang gewacht bij de start, ik was te vroeg. Maar dankzij al die mensen om me heen bleef ik wel op temperatuur. Ik zag rechts van mij een pacer met een ’50minuten ballon’. Die moest ik in de gaten houden. Om 15:15 uur klonk het startschot. Ik startte vrij vooraan. Jeee, echt druk was het. Na eerste paar meter moest ik al inhouden. Teveel mensen. Links er langs, over de grasberm, rechts er langs, daarna weer naar links. Eindelijk versnellen.

Pace, pace, pace

Maar… te snel gegaan daardoor. Al snel kwam ik bij het Mediapark aan en was er wat vals plat. M’n horloge gaf een tempo aan van 4″45 ongeveer. Shit, te snel gestart… Ik moet naar die 5″. Iets rustiger aan. Die 5″ gemiddeld kwam in de buurt. Kwam wel goed in het tempo. Bij het 5km punt was ik zo’n 25 minuten onderweg. Dat zou betekenen dat ik op dat tempo verder moest, wilde ik inderdaad die 50 minuten halen. Ok, het kan nog. Toch?

Doei, 50 minuten.

Of toch niet? Ik weet niet meer precies op welk punt het was, ik denk ergens rond 6,5 of 7km, toen ik werd ingehaald door de 50 minuten-pacer. Neeee, really?! Ok doei. Ik ren gewoon door. Maar baalde wel. Ik besloot een nieuwe pacer te zoeken, gewoon een andere loper. Die vond ik vrij snel en die heb ik een tijdje gevolgd. Tot hij me te langzaam ging.

Want daarna ging het allemaal lekker snel, zat ik er wel weer in. Ik haalde een paar mannen in, geeft altijd een goed gevoel haha! Bij het 9km punt hoorde ik trainer Bart in gedachte zeggen “en dan nu versnellen!”. En dat deed ik. In de laatste kilometer heb ik totaal niet meer op de omgeving gelet. Hilversum was het toch?

Nog 500 meter, versnellen, sprintje trekken. Go, go, go! Ik zag finish al dichterbij komen. Krijg altijd een kick van het publiek, al die aanmoedigingen, te gek! Yes, bijna, nog 100 meter! Ik zie de meetdrempel op me af komen en heb m’n vingers al in de aanslag op m’n horloge stop te zetten. En dat doe ik zodra ik op die drempel stap. Zo, klaar! Maare, waarom rent iedereen zo hard door?, dacht ik daarna…

Finish. Over 100 meter!

Neeeee, sukkel. Dit was de finish nog niet :’) Het besef is er in een split second en snel ga ik verder in m’n sprint waar ik gebleven was. En na 100 meter loop ik dan eindelijk de échte finish drempel over. Eindtijd? Ik weet het niet precies, ik gokte rond de 51:30. Ik loop wat uit en bel daarna Annika. We vinden elkaar en verzamelen bij de rest van de groep. Snel omkleden en aan het bier.

IMG_7527 IMG_7526

PR: 2 seconden sneller…

Daarna is het tijd voor sushi. Om 19:00 uur zijn de officiële tijden bekend. 51:45. Twee seconden sneller dan vorige run. PR dus. Ik app trainer Bart hoe het ging. Krijg een beetje op m’n kop dat ik te snel was gestart. Hij zei nog zoooooo! Jaja, I know. Je hebt gelijk. Ongeduldig he? Hey, maar wel sneller. 2 seconden. “Ja”, zegt Bart, “een pr is een pr, gefeliciteerd!”. Ah ja, hij heeft gelijk ook.

Volgepropt na de sushi ga ik weer richting huis. Voldaan? Mwah. Volgende keer beter luisteren. Wijze les 🙂 Leuk dag gehad? Ohyeah!!

Liefs, Lin

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply