Running

Training dinsdag 19 april: actieve herstelloop

19 april 2016
IMG_7533

Vandaag stond er een Actief herstel loopje op de planning. En dat was wel even fijn na de run van zondag! Op laagste hartslagzone en dat betekent nu nog slakkentempo 🐌🐌🐌. Lekker genoten van zonnetje, niet zo van de training zelf…

Vandaag een D1 training van 50 minuten. Hartslag tussen 134 – 144bpm. Na een warming up heb ik m’n horloge aangezet en gestart met lopen. Zonnetje in m’n gezicht. Na een kleine kilometer zat m’n hartslag rond de 140. Prima. Volhouden zo. Maar op een of andere manier kwam ik er niet lekker in. Te druk nog in m’n hoofd? Teveel focus op hartslag? Teveel scooters naast me? Ik weet niet. Duurde lang voordat ik in het juiste tempo kwam. Misschien kwam het omdat ik de hele tijd het nummer Rocket Man van Elton John in m’n hoofd had? En ik mocht niet meer met muziek lopen, heb ik dit weer… :’)

Pas op de tweede helft van de training kreeg ik het tempo te pakken. Die flow. Ademhaling ok. Hartslag weer iets lager. Tijd ging ook wat sneller. Na 50 minuten was m’n training klaar en zette ik m’n horloge stop. 144 bpm gemiddeld. Vrij hoog voor deze training. Zo’n 6,5km in totaal gerend. Bizar. Afgelopen zondag liep ik bijna dezelfde tijd zo’n 4km verder! Zo’n training als vandaag moet me gaan helpen om sneller te worden, maar met lage hartslag. Ik zou dus in die 50minuten straks een langere afstand moeten kunnen afleggen. Hoe fitter, hoe lager m’n hartslag moet zijn.

Ah well, misschien teveel overthinking. Ik weet het niet. Was verder wel een lekker loopje. Rustig loop ik uit en richting huis. Maak ik eten en appt Bart daarna of ik lekker heb gelopen. Ik vertel eerlijk dat het niet echt heel lekker ging. Te snel gestart weer. “Controle Lindy, weet wat je doet!!”. Jaja, I know. Again haha. “Geeft allemaal niks. Morgen weer leuke, nieuwe oefeningen”.

Morgen nieuwe dag, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Weet wel dat die D1 m’n minst favoriet is. Wel de belangrijkste training. Uitdaging zullen we maar zeggen 🙂

Liefs, Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply