Running

Interval duurloop, sweaty old man en shopping dilemma’s

10 mei 2016
IMG_7331

Gister stond er weer een duurloop in m’n schema. Dit keer een intervaltraining. En daar was ik blij mee. Want 40 of 50 minuten in een hartslagzone lopen kan soms weleens wat minder uitdagend zijn. Maar gister wat meer variatie dus! 

Zo moest ik 20 minuten in de laagste hartslagzone (134-44 bpm) lopen, daarna 10 minuten in tweede hartslagzone (144-164 bpm) en daarna weer in de laagste zone.

Shopping ellende

Rond 17:00 uur klapte ik m’n macbook dicht en was ik ready to go. Omkleden, schoenen aan en horloge om. Buiten was het nog best warm! Erg blij met m’n nieuwe short die ik laatst bij Nike heb gekocht. Ik heb toen trouwens superveel gekocht en kwam thuis en dacht: “Lin, dit is te gek te voor woorden. Heb je ’t allemaal nodig? Nee. Maar is wel leuk he. Ja. Maar niet nodig. Ok, kies dan drie dingen en breng de rest terug. Maar? Nee. Ok.”. First world problems. Tot zover de discussie met mezelf. Terug naar het lopen!

Na een korte warming up loop ik naar het begin van de Sloterplas. Of het einde, het is maar net hoe je het bekijkt. Ik kom goed in het ritme en hou m’n hartslag netjes. De 20 minuten gaan snel voorbij. Ik kijk lekker om me heen. Mensen liggen lekker te chillen aan de Plas. Ziet er relaxed uit. En zo voel ik me ook, zeker in de laagste zone. Ik loop/ren tussen de 7 en 9 km/u.

Daarna ga ik de tweede hartslagzone in, ik versnel wat. Lekker! Ik werp regelmatig een blik op m’n horloge, gaat goed. Ik heb er nu zo’n vier kilometer opzitten en moet nog een kleine 20 minuten. En dat betekent dat ik weer de laagste zone in moet. Ik word ingehaald, kom lopers tegen die ik op de ‘heenweg’ ook zag, aan de andere kant van de plas. Altijd leuk is dat, als loper om de Sloterplas, kruis je elkaar tijdens het rondje. De ene ziet er dan heel verhit uit, de ander heel relaxed.

Sweaty old man

Gister zag ik er na m’n rondje bezweet uit. Het was nog behoorlijk warm, maar goed te doen. Zo’n 5 minuten voor het einde van mijn rondje kruis ik een loper die ik op de heenweg ook tegenkwam. Hij is wat ouder, loopt met z’n 90’s zweetbandje om z’n hoofd. De sokken hoog opgetrokken. Een wit katoenen shirt aan. Hij doet me glimlachen. Hij hijgt, heeft het zwaar. Maar hij loopt. In m’n gedachte geef ik ‘m een high five. Ik ren door. Training zit er bijna op.

Thuis doe ik een cooling down, stap ik snel onder de douche en maak m’n eten klaar. Pasta salade. Daarna check ik m’n TomTom dashboard. Hier vind ik een overzicht van al m’n trainingen. De route, de afstand, het tempo, m’n hartslag. Geeft heel veel inzicht! En ik ben tevreden als ik het overzicht van m’n training bekijk. Ben netjes in de zones gebleven. Foto naar trainer Bart gestuurd. Bart ook tevreden.

Schermafbeelding 2016-05-10 om 18.59.25

Schermafbeelding 2016-05-10 om 18.59.46

Volgende training staat donderdagochtend op de planning. Weer een intervalduurloop. Benieuwd hoe die zal gaan!

Liefs,
Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply