Running

ASICS DynaFlyte & Damloop Store Event

12 augustus 2016
Asics Dynaflyte

Hét hardloopevent van Amsterdam komt er weer aan: de Dam tot Damloop. Gisteravond opende de Damloop Store in Run2Day aan de Overtoom in Amsterdam. En ik was erbij! Robert Lathouwers, oud olympisch 800 meter atleet, gaf een presentatie over de nieuwe DynaFlytes van Asics. Daarna verzorgde hij ook nog eens een sprinttraining in het Vondelpark. Oh en wil je kans maken op een compleet Asics pakket t.w.v. € 500? Lees dan snel verder!

Gisteravond kreeg ik samen met zo’n negentien andere bloggers de mogelijkheid om de Damloop Store te bekijken en een shirt te laten bedrukken. We werden verwelkomd door Asics en mochten ons daarna omkleden. In een complete Asics outfit luisteren we vervolgens naar Robert die enthousiast en met humor vertelt over zijn overwinning op de 800 meter. Check even dit filmpje en zie hoe hij als een baas die 800 meter knalt én als eerste over de finish komt.

Na het zien van de presentatie zitten we vol adrenaline en neemt Robert ons mee het Vondelpark in. Daar lopen we op een lekker tempo in en beginnen we vervolgens aan de dynamische warming up. Armen zwaaien, benen zwaaien, strechten, yes we zijn er klaar voor. Robert start vervolgens met de sprint clinic en looptechniek. Hij doet gelukkig even voor hoe het écht moet.

Robert Lathouwers

Dan zijn we toch echt zelf aan de beurt. Het voelt aan als een ‘silly walk’ :’).

Sportclinic

Vanaf de zijlijn coacht Robert ons. “Kom op, strekken dat been! Ja netjes hoor, maar neem ook die armen mee!”. Poeh, valt nog niet mee om de oefeningen foutloos uit te voeren. Er wordt heel wat af gelachen en vol bewondering kijken we naar de techniek van Robert.

We zijn na een aantal oefeningen klaar voor het echte werk. Sprinten!! Op die DynaFlytes. On your marks, GOOOOOOOO!

Schermafbeelding 2016-08-12 om 15.58.39

Unlock the speed

ASICS lanceerde onlangs de DynaFlyte: een lichte cushioning schoen (270 gram) voor lopers die óók snelheid willen. De combinatie van lichtgewicht en demping zorgt ervoor dat lopers tempo kunnen maken en volhouden op elke afstand. Ideaal voor de Dam tot Damloop dus! En ik moet zeggen, ze zitten erg lekker! Genoeg demping, maar toch een licht gevoel.

Asics DynaFlyte

Don’t run, fly!

En dan is het tijd voor de interval. Robert geeft ons de opdracht op 50 seconden lang op 90% van je vermogen te sprinten, dan in de laatste 10 seconden naar die 100% schakelen. Deze opdracht herhalen we in totaal zo’n zes keer. Stuk gaan we. Maar wat voelt het lekker!

Sprintclinic

We lopen rustig uit en keren terug naar de Damloop Store van Run2Day en maken daar nog een groepsfoto. Binnen staan er choco drankjes van Juice Brothers op ons te wachten. ‘ZOETTTTT!’ is het geluid dat ik om me heen hoor (want, almond milk, coconut sugar, cacao & vanilla powder en himalayan salt). Maar het is meer dan welkom. De laatste shirts worden bedrukt en Robert staat klaar als fotomodel om met ons op de foto te gaan.

Damloop Store

Check hier de video van de hele avond

Damloop Store is vanaf nu open!

Om de historie van de Dam tot Damloop te delen én om alvast de beleving van de Dam tot Damloop op te snuiven, opent vandaag de speciale Damloop Store aan de Overtoom 345. Hier vind je alles wat met de Dam tot Damloop te maken heeft. Speciaal voor deze editie zijn er 3 Damloop ontwerpen gemaakt die je zelf op je Asics shirt kunt laten bedrukken in de Damloop Store. Klaar terwijl je wacht.

Win een compleet ASICS pakket t.w.v. € 500

Wil je goed voorbereid aan de start staan met spliternieuwe gear van Asics? Misschien heb je geluk, want er worden vier complete kledingpakketten weggegeven. Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Geef antwoord op 5 vragen die allemaal met de Dam tot Damloop te maken hebben. Heb jij alle 5 de vragen goed, dan zou jij zomaar eens de lucky winner kunnen zijn. Meer info en de 5 vragen vind je hier.

Thanks Robert, Asics en Run2Day voor een hele toffe avond! Op naar die 16,1 kilometer. Ik heb er zin in!!

Liefs, Lin

Fotocredits: Zoutfotografie
Videocredits: Lars Tibben

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply