Lifestyle Running

Fitbit kondigt nieuwe Charge- en Flex-fitnesstrackers aan

30 augustus 2016
Fitbit

De geruchten deden al even de ronde, maar Fitbit heeft deze week toch echt de nieuwe wearables aangekondigd. Zo breidt het Amerikaanse merk het aanbod van de fitnesstrackers uit met de Charge 2 en de Flex 2. What’s new? Ik vertel je alles over de nieuwste features!

De Charge 2 en Flex 2 zullen je, in hun nieuwe en stijlvolle looks, de belangrijkste health- en conditiestatistieken laten bijhouden en bieden een verbeterde gebruikservaring.

Wat kan de Charge 2?

De Charge 2 is de geëvalueerde versie van de Fitbit Charge HR en heeft een nieuwe vormgeving. Opvallend is het grotere scherm (vier keer groter dan z’n voorganger). Met de uitgebreide functies past de Charge 2 wat meer bij de actieve sporter. Zo toont de tracker notificaties op je smartphone en houdt hij je verschillende workouts bij. Van duurlopen, fietstochten, gewichtsoefeningen, yoga en meer. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter kun je meer uit je workout halen en krijg je meer zicht in je calorieverbranding en een beter beeld van je algehele conditie.

Fitbit Charge 2

Een andere leuke feature is de ademhalingsoefeningen die voor een soort mindfulness-ervaring zorgen. In 2- en 5-minutensessies wordt je hartslag real-time getoond, samen met animaties en trilsignalen die je helpen op het juiste moment in en uit te ademen, zodat je door de dag heen je rustmomenten kunt pakken. Zen all the way!

Verder houdt de tracker je slaap bij en ontvang je motiverende reminders zodat je actief blijft. En ook leuk, je kunt de bandjes verwisselen voor andere, losse leren bandjes (zo’n € 70 per bandje). Vooral de Special Editions (in bronsgrijs en rosegoud <3) zien er supermooi uit!

Fitbit Special Edtions

En hoe zit het met de Flex 2?

Dit is het wat smallere (maar liefst 30% kleiner dan z’n voorganger) en flexibelere zusje (of broertje?!) van de Charge 2. Zo heeft deze ultrasmalle waterdichte(!) fitnesspolsband een afneembare tracker zodat je ‘m ook kunt dragen in een armband of ketting. Ik vind deze tracker dan ook wat stijlvoller en makkelijker te combineren met je andere sieraden. Ook het minimalistische uiterlijk spreekt me erg aan. Hij legt moeiteloos al je dagelijkse bewegingen, workouts en slaaptijden vast, in jouw persoonlijke stijl.

Fitbit Flex 2

Dankzij het waterdichte ontwerp kun je er zelfs je zwemactiviteiten mee meten. Wil je er gewoon mee hardlopen of andere buitenacitiviteiten mee meten? Dan kan dat zeker ook met de Flex 2. Ook deze tracker houdt je workout, verbrande calorieën en slaap bij. Dankzij de kleurtjes op het LED-schermpje kun je zien hoe je dagelijkse activiteiten vorderen of dat je jezelf nog even moet pushen. Ook hier krijg je reminders to move.

Ook voor deze tracker kun je wisselen van bandje, zo zijn er zeven kleuren beschikbaar. Verder heel tof; er worden designer collecties gemaakt!

Wat kost dat dan?

De Charge 2 ligt in november voor €159,95 in de winkel en online te kopen natuurlijk!. In die maand vind je ook de Flex 2 voor € 99,95 in de schappen.

Liefs,
Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply