Running

Run, recover, repeat! Op naar de marathon in NY?!

10 mei 2017
Runfluencer

Of ik woensdagmiddag 3 mei aanwezig wil zijn bij het #RunRecoverRepeat event van Runner’s World. Ja, het is een beetje last minute geven ze in het mailtje aan, maar ze nodigen me graag uit. Ze hebben namelijk iets heel tofs in het vooruitzicht (iets wat jij misschien ook heel graag wil doen!). Nieuwsgierig open ik de bijlage…

Deze mail lees ik op dinsdagavond wanneer ik na de heropening van de Asics Flagstore verlaat en richting huis ga. We mochten een kijkje nemen in de nieuwe store in Amsterdam, die officieel met lintje doorknippen door Robert Lathouwers werd heropend.

Asics Flagstore

Daarna was het tijd voor een 5km run door Amsterdam onder leiding van de Frontrunners. De zon schijnt, de mensen zijn gezellig en we hebben er lol in. Terug in de store praten we na en drinken we healthy sapjes.

Asics run

Asics run

Count me in!

Ik twijfel geen moment als ik de uitnodiging bekijk; het event gaat over herstel, we krijgen een unieke clinic van olympisch atleten Susan Krumins en ook is Robert weer van de partij. Ook staat er een eigen running video met drong-opname op het programma. Zodra ik de tram in stap mail ik terug dat ik er graag bij ben.

Recover

Woensdag worden we einde middag verwacht bij de Gooise Atletiek Club in Hilversum. Daar worden we verwelkomd door Runner’s World en het Vifit team. Daar laten ze ons kennis maken met hun nieuwste lijn: Vifit Sport. Producten die bestaan uit drankjes, repen en poeder met 20% eiwit voor een optimaal herstel na het sporten. Die 20% schijnt namelijk de juiste hoeveelheid zijn om je spieren weer op kracht te krijgen. Die moet je dan willen het liefst 30 minuten na je workout tot je nemen.

Vifit Sport

Reis naar je doel!

Na wat uitleg over hoe spierherstel precies in z’n werk gaat hebben Runner’s World en Vifit wel echt heel gaaf nieuws: we kunnen kans op deelname aan de marathon der marathons. Namelijk die van New York!! Holy moly. Hoe tof zou dat zijn? Wat een uitdaging. En hoe vaak heb ik al wet niet geroepen dat ik nooit een marathon zou gaan doen. Te ver. Duurt te lang. Aanslag op je lichaam. Maar dan komt dit nieuws voorbij en ben ik om. Wil ik kans maken? OHYEAH! Als zoiets als dit op m’n pad komt, dan ga ik er 110% voor.

Run

Dan is het tijd om ons om te kleden en de baan op te gaan. Het NY nieuws moet nog even landen merk ik. Ik word er ook een beetje bang van. Want ja, het is wel ver he. Maar goed, eerst maar eens kijken of het überhaupt gaat lukken om een ticket te bemachtigen. Veel tijd om er verder over na te denken is er niet, want we opgedeeld in twee teams. De ene helft gaat met Susan aan de slag en de andere helft wordt onder leiding van Robert begeleid naar de startblokken voor een clinic ‘uit de blokken schieten’.

Robert Lathouwers
En wat een power komt er uit z’n lijf. Ik sta vol aandacht en respect te kijken. Hij schiet als een malle vooruit. Dan zijn wij aan de beurt. Een voor een zetten we heel voorzichtig onze voeten op de blokken en met wat instructies schieten we een voor een de baan op. Heel tof om dit een keer gedaan te mogen doen en het is nog lastiger dan je denkt!

Robert Lathouwers

Na de clinic proef ik de Vifit Sport bar (yoghurt & peach, lekaaah!) en rennen we samen over de baan voor wat drone shots. En dat is een tof filmpje geworden!

Runfluencer

Mee naar NY?

Ook jij kan ook kans maken op een compleet verzorgde trip, plus deelname aan de marathon. Vanaf 15 mei kun je je inschrijven en een filmpje van 42 seconden insturen. Als je een plek bemachtigt, zul je onder leiding van in Team Robert of Team Susan belanden en zorgen zij dat je klaargestoomd wordt voor de 42 Amerikaanse kilometers.

Vifit Sport

Je kunt je hier aanmelden via de site van Runner’s World. De inschrijving sluit op 4 juni, dus wacht niet te lang!

Liefs,
Lin

Photocredits: Zout Fotografie en Andy Astfalck.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply