Lifestyle Running

Eyes on the prize & pas op de plaats

31 mei 2017
Lindy Prins

“To be successful you have to keep your eyes on the prize and just go for it.” Met die mooie gedachte werkte ik zo’n twee weken geleden aan het concept voor m’n motivatiefilmpje om kans te maken op de New York marathon die compleet wordt verzorgd door Runner’s World, Vifit Sport en TUI Nederland. Vol met ideeën stapte ik op vrijdagavond in de auto richting Egmond. Er stond een mooi filmweekend op de planning! Maar ook een week waarin ik verplicht werd om rustig aan te doen…

Aangekomen in Egmond beloofde het een prachtige zonsondergang te worden. Samen met maatje Nick reden we snel naar het strand om de eerste beelden te schieten. Onderweg in de auto vertelde ik hem verder over mijn idee van hoe ik het uiteindelijke filmpje voor me zag.

Wat een uit ‘zicht’

De zon zakte snel de zee in en de hemel kleurde prachtig roze. De eerste beelden waren gemaakt! We besloten nog wat locaties te scouten en thuis nog wat filmpjes ter inspiratie te bekijken.

Zaterdagochtend stonden we vroeg op om de rest te filmen. Met de notities, m’n Vifit reiskoffertje en repen op zak gingen we weer op pad. Het was een mooie dag. Blauwe luchten, een fijn zonnetje. Ja, we hadden echt mazzel! En we hadden lol tijdens het filmen, ook niet geheel onbelangrijk.

Lindy Prins - Vifit Sport

Na een hele dag te hebben gefilmd, keerden we snel naar huis. Genoeg materiaal. Genoeg om maximaal 42 seconden te monteren. De muziek was al geregeld. Nu de rest nog. Uren hebben we achter de Macbook gezeten. Maar het was het waard. Rond 21:30 uur was het filmpje klaar. Finito. We gaven elkaar een high five. Yes, we waren allebei tevreden!! Superbij was ik met Nick z’n hulp. Met een onwijs voldaan gevoel reed ik die avond met weer een mooie zonsondergang naar huis.

Zondagochtend kon ik niet wachten om het filmpje te uploaden en het formulier in te sturen. Binnen 5 minuten was ik klaar en drukte ik op verzenden. Pfiew. Nu echt afwachten.

Terug’kijken’

Als je me een tijd geleden had verteld dat ik me ooit zou opgeven om vrijwillig een HELE marathon te lopen, had ik je uitgelachen. Ik heb dan ook steeds geroepen dat ik nooit een hele marathon zou lopen. “Te lang, te zwaar, te ver, een aanslag op je lichaam”. Maar zeg nooit nooit. Want zie hier… m’n aanmelding voor jawel, de New York Marathon is de virtuele deur uit.

En boy…. wat ben ik benieuwd!! Stel dat ik echt mee mag?! Ja, ik word er wel een beetje bang van moet ik eerlijk bekennen. Maar ja, ik wilde toch zo graag een nieuw doel? Wie weet is dat doel dichterbij dan ik denk.

Lindy Prins - Vifit Sport

Doel in ‘zicht’?

De ochtend na de aanmelding werk ik thuis. Het is maandag. En hoe blij ik normaal gesproken kan worden van de fijne lichtinval in m’n huis, zo gek word ik er nu van. Het felle zonlicht dat naar binnen schijnt doet onwijs pijn aan m’n ogen. Adertje gesprongen misschien? Nog een zandkorrel in m’n oog van het filmen op het strand in Egmond van zaterdag? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik onwijs last heb van m’n rechteroog. Het licht van m’n beeldscherm doet zeer aan m’n ogen en ik haal m’n lenzen eruit. Het blijft een naar gevoel. Ik bel de huisarts voor een afspraak en kan dezelfde dag nog langs.

Na een verdoving en een oranje vloeistof in m’n oog, blijkt uit de controle dat m’n hoornvlies is beschadigd. Ik krijg zalf en moet de volgende ochtend terugkomen. Na die controle word ik doorverwezen naar de oogarts in het VU ziekenhuis. It’s no good, maar ben er op tijd bij.

Ik moet letterlijk even een pas op de plaats doen. Gelukkig heb ik het filmpje al opgenomen en ingestuurd, ik zou niet weten hoe ik het anders had moeten doen…

De pijn is heftig. Elke lichtbron is me te fel. Thuis kruip ik in bed, deken over m’n hoofd, mét zonnebril op. De rest van de ellende en de controle zal ik je besparen. Maar ik word er leip van. Gek van het niks doen.

Eens ‘kijken’ wat de arts ‘ziet’

Netflixen of tv kijken gaat niet. Te lang appen of naar m’n telefoon kijken trek ik ook niet. Geheugen van m’n iPhone is niet meer genoeg voor luisterboeken. Uit ellende luister ik Jip & Janneke luisterverhaaltjes. Jeugdsentiment ten top. Verder ontdek ik wel weer hele fijne muziek op Spotify. Gelukkig is de humor nog in tact. Slechte grappen gaan over en weer op WhatsApp.

‘Zicht’ op de toekomst

Het gaat inmiddels een heel stuk beter! Wat ik me de afgelopen week heb beseft is, is dat ik extra gemotiveerd ben om kans te maken op die marathon. Als het me gegund is, ga ik er alles aan doen om goed voorbereid aan de start te staan in die concrete jungle. Het niks doen is misschien wel even goed geweest. Je wordt weer even met je neus op de feiten gedrukt en ik heb nog meer dan anders heel erg in het moment geleefd. Moest me neerleggen bij de situatie, en zorgen voor verplichte rust.

Lindy Prins

‘Eyes’ on the prize

Komende week mogen de hardloopschoenen weer aan. De lenzen moeten helaas nog even wachten. Alles voor een goed herstel. Ik ‘kijk’ er naar uit. En vooral ook naar de uitslag van de winnaars van de marathon aankomende week. Wie weet!!

Liefs, Lin

Photocredits: Andy Astfalck.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marianne Dobber 1 juni 2017 at 12:46 pm

    Goed geschreven, Lindy. Hopelijkgaat het weer goed met je oog, en we zullen duimen voor je dat je mee mag naar New York ! Dat zou natuurlijk hartstikke gaaf zijn! ✈️

    • Reply Lindy 1 juni 2017 at 2:01 pm

      Leuk om te horen, dankjewel Marianne!! Ja, zou echt te gek zijn 😀

    Leave a Reply