Lifestyle Running

Mojo is back… back on track!

9 oktober 2017
Lindy

Wow. M’n laatste blogpost dateert van 31 mei… Laten we het er op houden dat ik met zomerreces was, ok? Helaas is de NY marathon voor mij niet weggelegd, maar heb ik wel een hele fijne zomer gehad en heb ik allemaal leuke dingen in het vooruitzicht. Ook wat runs betreft. Oh yeah, m’n mojo is back!

Alright, nog even terug naar eind mei/begin juni. Met smart wacht ik op de uitslag van de Runner’s World of ik wel of niet uitgekozen ben voor de New York marathon in november. Het antwoord is eindelijk daar. Helaas, ben niet uitgekozen. Damn, had zo m’n best gedaan op het motivatie filmpje en alles. Ah well, NY loopt niet weg. Qua timing op het werk komt het ook niet ideaal uit, dus aan de ene kant is het wel een opluchting. Maar jeez, jammer is het wel!

M’n ogen herstelde na de hoornvliesbeschadiging goed en ik had twee fijne vakanties in het vooruitzicht; Santorini en Gran Canaria. Verder heb ik me in de zomer goed vermaakt met een aantal fijne festivals. Zo heeeeeel af en toe haalde ik m’n hardloopschoenen tevoorschijn voor m’n ‘vaste’ 6km run. Maar dat was het dan ook. Het mocht geen naam hebben, dat ‘hardlopen’.

Ik was er een beetje ‘uit’. Had geen runs meer op de planning staan. Geen doel meer om voor te trainen. Niks in het vooruitzicht. Als ik daar nu op terugkijk, dan merk ik hoe goed het werkt als je een stok achter de deur hebt.

Saucony Runpops

Richting einde zomer knaagde er dan ook iets. Ik had echt nul zin om doordeweeks of in het weekend te gaan hardlopen of iets. Bootcamp deed ik ook even niet meer. Met al die vakanties en festivals kwam dat ook steeds niet ‘echt’ uit. Ik deed liever andere dingen dan dat ik ging trainen. Dat is ook ok, maar merkte wel aan mezelf dat ik iets miste. Ondanks dat ik me niks verveelde en weer druk met m’n werk was en leuke dingen deed, miste ik het om mezelf lichamelijk uit te dagen. Even m’n kop leeg te maken, naar buiten te gaan en meer in beweging te zijn.

Besefte me ook dat m’n mind daar ook weer rustiger van zou worden. Nog steeds had ik de motivatie niet gevonden. Een tijdje geleden was ik me wat meer gaan verdiepen in mindfullnes en yoga en zo kwam ik ook terecht bij de yoga beginnnerscursus van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Ik besloot me in te schrijven en startte in augustus met de cursus. Helemaal relaxed verliet ik de yogaschool na de eerste les. Vorige week vond de laatste les plaats en ik heb mezelf voorgenomen om regelmatig yoga te blijven doen. Het was een hele fijne ervaring en heeft me ook weer nieuwe inzichten gegeven.

Van nul naar honderd.

Ook begon ik weer met bootcampen. En van het een kwam eigenlijk heel vanzelf weer het ander. De inschrijvingen van de runs begonnen ook weer te komen. Ook kreeg ik een appje van mede bootcampers of ik mee wilde doen aan de Landgoed Twente Marathon die dit weekend plaatsvindt. Ok…. toch een marathon. Hoewel, we splitsen het op: 21 km lopen, 21 km fietsen. Ongetraind, dat dan weer wel. Ach ja, de Dam tot Dam heb ik afgelopen september ook ongetraind gelopen. Het was te doen, na 11 km werd het zwaar, de eindtijd was te treurig voor woorden, maar hey, wel prima gered. Dus, kom maar op met die Twente marathon.

Dam tot Damloop 2017

Vamos a Valencia!

Verder boekte ik een paar weken geleden op een chille zondagochtend vanuit bed een ticket naar Valencia voor de 10km die ik daar samen met een hardloopmaatje ga lopen. Natuurlijk zijn daar ook een aantal Asics Frontrunners aanwezig. Dat wordt een mooie afterparty, dat kan niet anders! Hardloopwedstrijden zijn gewoon een heel mooi excuus om te reizen. Me like.

Hi 2018, let’s run!

Waar ik vorig jaar nog heel gemotiveerd voor PR’s en de halve marathon trainde, zo relaxed ga ik de komende runs tegemoet. En tuurlijk, ik wil zeker sneller! Met de komende runs heb ik in ieder geval weer reden genoeg om te gaan trainen en van de bank af te komen, mezelf te pushen en te gaan met die banaan. Ok, wat gaan we de komende maanden doen?

Januari:
Saucony Egmond Halve Marathon (10,5 km)

Februari:
Twijfel over de Groet uit Schoorl run…

Maart:
De 20 van Alphen. Maar ik ga de 10 km doen. Gewoon net weer even wat anders, omdat het kan.

April:
NN Marathon Rotterdam (10,5 km)

Halve marathon Egmond

Heb me ook voorgenomen om weer wat meer te bloggen. Ook daar een soort stok achter de deur voor te creëren. Hoe vaak ik wel niet tegen anderen roep: “Kom op, go go go!”, zo moet ik dat ook meer tegen mezelf zeggen. Het gaat niet vanzelf. Maar als ik dan ga, dan ga ik wel lekker.

Wat trouwens ook lekker is, is het nieuwe album van Jordan Rakei. Over drie weken ga ik samen met een oud-collega/concertmaatje naar zijn concert in Paradiso!! Whoop whoop.

Light the night

Aanstaande woensdag ben ik uitgenodigd voor het ‘Light up the night’ Runfluencers event van Runner’s World en Kalenji over verlichting tijdens het hardlopen in het donker. Verder krijgen we clinic van Gregory Sedoc en een Running Beauty Workshop van Weleda. Ben heel benieuwd en ik zal er daarna een blog over posten.

Verder krijg ik in november een sportbh opgemeten van het Noorse sportswear-merk Odlo. Zal daar ook wat meer over delen, want ja; hoe schaf je nu die juiste sportbh aan, he?! Volgens Odlo’s cijfers heeft tweederde van de vrouwen nog nooit haar borstomtrek en cupmaat goed laten opmeten. Ik ben daar ook schuldig aan; heb dat nog nooit laten opmeten voor een sportbh… Met al die runs in het vooruitzicht gaat dat heel goed van pas komen!

Food is life!

Voor nu ga ik me vast even mentaal voorbereiden op de Twente Marathon van aankomend weekend. Had ik al verteld dat we onderweg steeds zullen stoppen voor het proeven van heerlijke streekproducten? Je begrijpt, een marathon die op m’n lijf is geschreven 😉

Liefs,
Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply