Lifestyle Running

Het kiezen van de juiste support!

11 januari 2018
Odlo

Het is alweer even geleden dat ik de Landgoed Twente Marathon liep én fietsend aflegde. een marathon. Ongetraind ging ik er in, maar het ging best lekker. Ik miste de juiste support. Nee, niet van de mensen langs de weg. Ik miste een goede sportbh! Wat heb ik me daar lelijk in vergist. Zeker met zo’n afstand. Want terwijl ik op de helft van het hele gebeuren zat kreeg ik echt last van m’n borst(en). Bounce, bounce! Na die marathon keek ik dan ook erg uit naar de uitnodiging van Odlo om voor mij de juiste sportbh te vinden. Dat was echt nodig, want ja; hoe schaf je nu die juiste sportbh aan, he?!

Voordat ik de meting in ging heb ik me een beetje ingelezen. En zo bleek, volgens de cijfers van het Noorse sportswear-merk, dat tweederde van de vrouwen nog nooit haar borstomtrek en cupmaat goed laten heeft opmeten. Ik ben daar ook schuldig aan; ik heb mezelf nooit verdiept in het aanschaffen van de juiste sportbh voor bepaalde workouts.

Odlo

Meten is weten!

Waar Odlo zich ook in probeert te onderscheiden, is het meer bewust maken van het kiezen en dragen van een goede onderlaag. Dus dan heb je het ook over sportondergoed. Normaal gesproken denk je veel meer naar over je de ‘buitenste’ laag van je outfit. Het moet er tof en hip uitzien, maar we denken misschien te weinig na over die onderlaag. In de zomer willen we het vooral niet te warm hebben, maar niet teveel afkoelen. En in de winter willen we het juist warm blijven en ook dan niet afkoelen van de vocht die we onderweg verliezen.

Odlo

Makes best wel sense, toch?

Jep! Maar toch droeg ik altijd dezelfde sportbh tijdens én hardlopen/bootcamp én yoga… Niet zo slim dus. Want tijdens het hardlopen leggen de borsten van een vrouw zo’n tachtig meter per gelopen kilometer af. Maar ook bij andere sporten, of het nu yoga, fietsen, wintersport of fitness is, is goede ondersteuning echt aan te raden.

Wat kan er dan gebeuren als je niet de juiste sportbh draagt?

Het dragen van een verkeerde sportbeha kan resulteren in nek- en rugpijn en schade aan het bindweefsel in de borst. Deze schade is onomkeerbaar. Het blijkt namelijk dat 1 op de 3 vrouwelijke marathonlopers pijn in de borsten ondervindt. Maar liefst 25% van de vrouwen stopt weleens eerder met sporten vanwege borstpijn.

Odlo

Wat draag jij onder je sportkleding?

Ik verbaasde me ook echt over het feit dat Odlo ook sportondergoed heeft. Die kreeg ik te zien in de Run2Day winkel aan de Overtoom in Amsterdam afgelopen november. Ik had er niet eerder aan gedacht, maar wat klinkt het logisch! Je zweet over je hele lichaam, dus waarom zou je dan wel aan een goede tight en shirts denken en niet aan goed ademend ondergoed? Zelf draag ik altijd katoenen ondergoed, maar dat schijnt ook niet helemaal goed te zijn. Ok, ok, zo leer je nog eens wat.

Jo Lin, waar kan ik dan allemaal uit kiezen?

Oh, de keuze is echt reuze! Zo kun je bij Odlo kiezen uit een uitgebreid assortiment sportbeha’s met verschillende niveaus van ondersteuning voor alle mogelijke activiteiten. De beha’s beschikken over verschillende technologieën, zoals sneldrogend F-Dry weefsel, zweet-neutraliserend ‘Effect by Odlo’ en Ceramicool met mesh-afwerking die ervoor zorgen dat de huid koel blijft. Kijk, dat moeten we hebben!

Odlo

Kies en zorg dus echt voor een ideale basislaag voor elke sportoutfit. Doe ik dat nu ook? Yes sir! Als ik anderhalf uur Yin Yoga doe, dan draag ik soft of medium support sportbh. Als ik ga hardlopen draag ik een high support model.

Ook op zoek naar een model dat bij jou past? Check dan eens sportbeha’s die online en bij verschillende verkooppunten zijn, waaronder Run2Day, Runnersworld, Bever en Daka Sport.

Liefs,
Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply