Running

Raceverslag: Zandvoort Circuit Run 2018

27 maart 2018
Zandvoort Circuit Run

Terwijl Max Verstappen op jacht was naar het podium van de Grand Prix in Australië afgelopen zondag, was ik onderweg naar Zandvoort. Daar zou ik mee doen aan de 11e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Ik stond ingeschreven voor de 12km maar moest even een stapje terug doen en ik besloot om ‘gewoon’ de 5km te doen. No pressure, gewoon genieten!

Een stapje terug

Voor mij was dat wel een ‘gekke’ beslissing. Want normaal gesproken zou ik er niet eens over hebben nagedacht om de 5km te doen. Maar als ik iets van de afgelopen tijd heb geleerd, dan is het wel om beter naar mezelf te luisteren en doen wat goed voelt. Dus, ondanks dat het ‘maar’ 5000 meter waren, nam ik me voor om er relaxed in te gaan. Zondagochtend nam ik de trein richting Zandvoort en raakte ik aan de praat met een loper die vanwege z’n hart rustiger aan moest doen. Hij ging ook voor de 5km en vond dat helemaal prima. Voor mij een extra soort bevestiging dat ik een goede keuze had genomen. Eenmaal in Zandvoort aangekomen gaven we elkaar nog een high five en wenste we elkaar succes en vooral plezier.

Collect your BIB

Ik begaf me naar het circuit waar het al best druk was. Het was nog best vroeg, iets voor 10-en. Op uitnodiging van Odlo mocht ik hun team meelopen en lag er een startbewijs én een Zeroweight outfit voor me klaar. Zo tof! Deze haalde ik op in de blauwe Odlo tent op het terrein die niet te missen was. Ik kleedde me om en bevestigde het startbewijs op m’n shirt. Tijd zat voor nog een bakje koffie en bijpraten bij de tent. Ik was de enige van het team dat de 5km zou lopen dus begaf ik me alleen naar het startvak waar ik me met de andere starters klaar maakte voor de start. Ik had het best koud, kon niet wachten om te starten. Zowel om op te warmen maar ook om het parcours te ontdekken. Hoe gaaf toch, hardlopen op een circuit?!

Zandvoort Circuit Run

De start

Olivier Heimel van Runner’s World Magazine gaf rond 11:17 uur het startschot en we mochten eindelijk het parcours op dat dit jaar vernieuwd was. Nu was dit voor mij de eerste keer dat ik hier liep, dus ik liet me gewoon verrassen. We vertrokken vanuit de Pitsstraat en na 200 meter begaf ik me in de scherpe Tarzanbocht en kort daarna op de Hunzerug. Ik keek op m’n horloge en zag dat ik gestart was met een pace van 4:31. Niet echt heel slim maar in m’n enthousiasme rende ik door. Een paar slingerende kilometers en kleine klimmetjes daagden me uit. We maakten een kleine uitstap buiten het circuit en daar was het best smal. Een paar mensen wandelden zowel links als rechts van het parcours waardoor het soms lastig in te halen was. Tussen het passeren door probeerde ik van het mooie uitzicht over het duingebied en de Noordzee te genieten. M’n pace was inmiddels afgezakt naar zo’n 5:50. Al snel gingen er 4km voorbij en kwam bocht 9 alweer in zicht en kwamen we terug het racecircuit op. Nog een laatste bocht en daar finishte ik met een tijd van 29:51 voor de eretribune.

Collect your medal

Van tevoren had ik totaal geen tijd in gedachte, dat was niet belangrijk. Voorheen liep ik 5km in zo’n 25 minuten, maar dat deed er nu niet toe. Ik had een fijne run achter de rug en het was een hele leuke ervaring om op dit circuit te mogen lopen! Dat doe je niet elke dag, best speciaal! En dat zag je ook aan de andere lopers, ze kwamen overal vandaan: Spanje, België, Zwitersland, noem maar op. Heel leuk om te zien.

Na de finish nam ik m’n medaille in ontvangst. Een mooie hanger voor bij de rest van de collectie. Ik liep terug het terrein op naar de Odlo tent waar ik de andere lopers uit het team tegenkwam, zij zouden zo gaan starten aan de 12km. Ik kletste nog even wat met lieve Mari en Stacey, zei nog wat mensen gedag en liep vervolgens terug naar het station waar de trein al klaar stond om terug te gaan naar Amsterdam.

Zandvoort Circuit Run

Thanks again voor de uitnodiging Odlo! Deze run deed me goed, er hing een leuke sfeer, het was een te gek parcours en het was fijn om weer wat lopers offline te zien 🙂 Op naar volgend jaar, en wie weet dan wel de 12km?!

Liefs,
Lin

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply