Lifestyle

Zen in 60 minuten: Weleda City Spa in Oestgeest

17 februari 2019
Weleda City Spa

Een massage van 60 minuten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Als ambassadeur van Weleda kreeg ik begin dit jaar de fijne uitnodiging om een van de net geopende City Spa’s te bezoeken voor een behandeling. Ik koos voor een ontspanningsmassage in Oestgeest en mocht ook nog eens mijn moeder om dezelfde behandeling te laten ervaren! Ik verlang er nu alweer naar terug…

Het zal je niet verbazen dat er alleen maar Weleda producten worden gebruikt tijdens deze behandelingen. Dat komt voort uit de holistische visie. Er wordt namelijk gekeken naar de mens in zijn geheel, en niet alleen maar naar het wegnemen van pijn of spanning. Lichamelijke klachten kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit stress. Mijn masseuse Cindy vertelt me dat doordat mijn spieren zometeen zullen ontspannen, mijn lichaam verder volgt, waardoor ik me daarna helemaal zen zal voelen. Eerst neemt ze mijn moeder en mij mee naar de behandelkamer (die zijn allemaal vernoemd naar planten en bomen).

Weleda-Spa-Center-Oestgeest

Ze vertelt ons dat de salons zijn (in)gericht op eerlijkheid en duurzaamheid. Zo zijn er duurzame en natuurlijke materialen als hout, bamboe, papier en klei gebruikt bij de inrichting de City Spa’s. Bij binnenkomst kreeg ik meteen al een heel fijn en sereen gevoel. Volgt Weleda hierin een trend wil mijn moeder weten. Goede vraag, maar het tegendeel is waar. Duurzaamheid zit al bijna 100 jaar in hun dna. Alle producten bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten, om zo de beste zorg voor de huid te bieden.

City spa

We gaan de duokamer binnen waar we eerst een geur reis krijgen. We mogen de geur kiezen die ons het meest aanspreekt, deze zal worden gebruikt tijdens de behandeling. Ik kies voor Arnica, mijn lievelingsgeur. Mijn moeder kiest voor de granaatappel massageolie die de huidregeneratie bevordert. We worden even alleen gelaten om ons klaar te maken voor de massage en nemen vervolgens plaats op de massagetafels.

Voordat de masseuses met de massage beginnen vragen ze ons om eerst drie keer goed in- en uit te ademen. Terwijl we dat doen, houden de masseuses de gekozen geuren onder onze neus, om de ontspanning te bevorderen. Dan beginnen de eerste aanrakingen en checken de masseuses of de druk van de massage goed is. Het is precies goed; niet te zacht, maar zeker ook niet te stevig. Mijn lichaam laat zich verder zinken in de tafel. De hele combinatie van geuren, relaxte muziek en de massage zelf doen hun werk. Ik ben ontspannen van mijn kruin tot in de kleinste teen. Voor mijn gevoel gaat de tijd met dit soort momenten altijd (te) snel. Voor ik het weet wordt de massage afgerond en wordt ons vriendelijk medegedeeld dat de behandeling erop zit en dat we rustig kunnen doen en vooral niet te snel moeten opstaan. De masseuses verlaten de kamer en zorgen dat er een glaasje water voor ons klaar staat als we zometeen weer aangekleed zijn. Ik wil eigenlijk nog niet opstaan, ik lig hier prima.

City Spa

Als we weer in de ontvangstruimte aankomen zit ik nog helemaal in een zen-vibe. We bedanken de masseuses hartelijk voor de heerlijke behandeling.

Zou ik deze City Spa aanraden? Yes! En dat zeg ik zeker niet omdat ik een ambassadeur ben ;). De prijs de behandeling staan dan ook goed in verhouding met de prijs (een ontspanningsmassage van 60 minuten kost € 59,90). Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat het voor mij niet echt op de route ligt of in de buurt is. Misschien is dat maar beter ook voor mijn portemonnee.

Liefs,
Lin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply